PKR ; Parti Kencing Rakyat

Hari ini keluar berita dalam akhbar , Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Muhammad Sabtu Osman hari ini menafikan nama Datuk Seri Anwar Ibrahim dimasukkan sebagai penceramah pada perhimpunan Black 14 yang diadakan di Kampung Baru, di sini, Isnin lalu.

Menurut beliau, Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, telah memutarbelitkan kenyataan apabila mendakwa penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu termasuk dalam senarai awal yang diserahkan kepada polis.

Memang jelas tindakan dibuat dengan niat mengelirukan pihak berkuasa.

Mungkin Pakatan Rakyat sudah memegang tampuk pemerintahan negeri Selangor, mereka merasakan dapat mengelirukan pihak berkenaan berkenaan perhimpunan haram tersebut. Mereka rasa tidak bersalah berhimpun beramai-ramai. Mereka tidak rasa berdosa mengusutkan jalan jalan utama di bandar….


Semua kerana bagi mereka, tiada yang membantah dan ramai sekali yang menyokong usaha ‘murni’ mereka itu ….

Kenyataan Polis jelas tentang isi surat permohonan mereka iaitu ;

“Menerusi surat berkenaan, mereka memaklumkan hanya tiga pemimpin tertinggi sepatutnya berucap iaitu Naib Presiden PKR, Azmin Ali, Abdul Khalid serta Timbalan Pengerusi Kelab Sultan Sulaiman, Datuk Mokhtar Ahmad. ‘

Tetapi, akhirnya kita dapat lihat ‘pemimpin dalam penantian’ juga yang muncul. Dan kemunculannya dijangka oleh semua orang walaupun tidak diberitahu dalam permohonan kepada pihak berkuasa.

Semua orang di negara ini tertakluk kepada undang-undang.

Sepatutnya apabila sudah memegang jawatan Menteri Besar, dan memerintah di 5 buah negeri di Malaysia, kita fikir mereka sudah matang.

Namun sangkaan kita meleset kerana apa yang terjadi ialah sikap yang sama, iaitu suka memutar belitkan apa sahaja yang memberi faedah kepada mereka.

Apabila polis sudah menjalankan kerja mereka, dengan menjalankan siasatan berkaitan penganjuran perhimpunan tersebut yang dikatakan telah mencecah 20 ribu orang,maka mereka membuat cerita belit lagi, bahawa polis sudah disuruh oleh pemimpin atas.

Dan hasilnya semakin banyak polis bertindak, makin banyak kebencian diperolehi bukan penghormatan dan sanjungan dari semua pihak.

Patutlah orang sebegini dibuang dari kerajaan. Kerana dia sendiri suka mereka reka cerita dan memutar belitkan fakta. Hingga tiada lagi tanda kejernihan di wajah dan menjadikan rakyat menelan bulat bulat apa yang diludah oleh pemimpin sanjungan mereka yang suka ‘ kencing’ itu. Dia pun sedar, hanya pemuda sahaja yang ramai terpedaya !

Nampaknya bos besar sudah ‘ kencing ‘, MB juga sudah ‘ kencing’ polis, maka kita akan mudah melihat sikap ‘ kencing’ akan merata rata di kalangan pimpinan dan ahli parti kencing rakyat itu. Hingga rakan mereka dalam pakatan rakyat itu dari bangsa melayu, cina dan india , semua telah di’kencing’ oleh parti pimpinan pemimpin dalam penantian itu !

Harapnya anda tiada dalam senarai mereka yang telah di’kencing’dengan penuh terhormat itu !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s