Impractical to turn Malaysia into Islamic state

Tajuk Laporan Malaysia Today ( klik sini ) di atas dari mulut Presiden PKR , Datin Seri Wan Azizah. Selepas Karpal Sing menolak negara Islam, dan mengkritik Raja Melayu , Presiden PKR turut sama mengecewakan kita bangsa melayu.. Nampaknya selepas selesai pilihanraya atas nama Pakatan Rakyat, kita lihat satu demi satu isu telah timbul yang melibatkan ketiga tiga parti utama Pakatan Rakyat..

Paling panas, Sabtu lepas, peguam terkenal Karpal Singh buat report ugutan bunuh di web PAS JOHOR. Hari ini akhbar melaporkan budak tersebut yang baru berusia 19 tahun telah ditahan polis.

Terbaru Azizah mengatakan tidak praktikal Islamic State di Malaysia…sama dengan apa yang diperjuangkan dan disebut di dalam ceramah ceramah Buya Anwar ( jangan baca BUAYA ) sebelum ini. Sila lihat klip video :

Jelas, sebelum apa apa dan memerintah Malaysia mereka sudah bertelagah. dan terus bertelagah.

Yang pelik, mana Sang Wira Rakyat yang berdegar degar ke sana ke mari bawa gagasan Malaysian Malaysia?

di mana hilangnya Hj Hadi menjawab isu di atas yang dimainkan sendiri oleh Malaysia Today, Raja Petra Kamarudin yang makin popular selepas keluar rancangan Blog di RTM malam Ahad lepas.

Mana juga Nik Aziz yang membisu seribu bahasa tidak mempertahankan PAS JOHOR yang menyiarkan komen halal darah Karpal Sing atau MENYALAHKANNYA ?

Mungkin surat kepada Hj Hadi Awang perlu dilihat semula kandungannya kerana di situ jelas ada statement yang ingin mengelirukan atau memang mengelirukan kita sebagai rakyat biasa. Ia juga menyebut agar mendiamkan diri berkaitan beberapa isu sensitif yang tidak disebutkan dengan terperinci di dalamnya…

( lihat surat klik sini )

Nampaknya bukan sahaja 17 YB pembangkang menyokong Timbalan Speaker BN semalam, bahkan bayang kerajaan Pakatan Rakyat sudah hilang dibawa angin dan mungkin mereka perlu menunggu 50 tahun lagi membuktikan kebenaran idea perjuangan mereka dengan regu baru yang boleh diharap dan tidak lantang Islamnya seperti PAS.

Nasihat saya, PAS perlu bersatu dengan UMNO atau Ahli PAS perlu menyeberang ke UMNO.. Jika tidak mereka hanya bermain dengan kata kata dan hanya pandai menuding jarai ke arah lawan tanpa berbuat tindakan yang betul melaksanakan apa yang dicita citakannya.

Ahli PAS perlu menyuarakan protes di atas kegagalan pimpinan mereka menjadi tunjang pakatan rakyat hingga ketuanan Islam sudah dipijak di bawah tapak kaki mereka yang sangat kemaruk akan kuasa dan jawatan…

Jika tidak, mereka sangat bacul dan dayus kerana ;

– berselindung di atas nama agama dan mendustaka agama dengan fatwa yang berubah ubah..

– menuduh keluar Islam mereka yang berkawan dengan bukan Islam dan tidak menarik kembali secara gentlement tuduhan tersebut.

-menanam sikap benci kepada semua ahli hingga budak belia yang belum boleh mengundi sudah pandai membuat komen ala Taliban kepada kawan Pakatan Rakyat mereka sendiri.

-tidak mengkritik kenyataan menolak perjuangan menentang negara Islam bahkan menikus dan mendiamkan diri meskipun sangat lantang jika UMNO yang berbuat demikian.

– PAS sudah menjadi kuda PKR dan DAP kerana menjadikan sokongan penyokong mereka disalur kepada pemimpin bukan Islam yang sama dengan konsep BN di dalam pilihanraya meskipun mereka juga yang menolaknya satu ketika dahulu …

Jika anda berani memprotes kerajaan maka anda juga perlu memprotes pemimpin anda yang telah tersasar dari agenda utama Fasal 5 , kerana ia sangat dituntut oleh agama .

Sabda Nabi : Katakan yang benar walaupun pahit.

Lagi,

” katalah yang benar di hadapan pemimpin yang zalim ! “

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s