Debat : Hikayat Anwar Ibrahim dan Organ Yahudi bernama Morgan Stanley

Saya tahu ada tak kena di dunia politik kita sekarang ini. Dan apabila Anwar mengungkit fakta keluaran Morgan Stanley di blognya ( klik sini ), saya rasa saya perlu tahu siapa dan apakah jenis makhluk bernama Morgan Stanley. Saya pernah juga dengar bab bab penarafan oleh Morgan Stanley ini dan nampaknya ia begitu hebat di dunia hingga negara kita mengambil rujukan darinya dalam bab penarafan.

seolah oleh negara kita bebas ditarafkan apa sahaja yang dikehendaki Morgan Stanley dan ini perlu disiasat ; bisik saya di dalam hati.

Sebaik sahaja menaip perkataan Morgan Stanley Yahudidi ruang search engine , saya menemui beberapa fakta menarik. Antaranya :

1. Blog Bigdotcom( Penyokong Tun Mahathir ) :

Hakikatnya, fenomena keadaan dimana harga minyak mentah ditahap ini adalah kerana penyangak pasaran minyak hadapan seperti Morgan Stanley dan Goldmann Sachs, yang memang dikuasai oleh Yahudi Neo Con Amerika Utara dan Eropah Barat. Ada analisa meletakan bahawa kegiatan spekulasi mempengaruhi 60% faktor harga pasaran  minyak mentah dunia.

‘Serangan’ keatas harga pasaran minyak hadapan ini mempunyai sifat amat rapat sebagaimana apa yang berlaku kepada  spekulasi matawang, semenjak 15 tahun kebelakangan ini. Sebagaimana George Soros, penyangak matawang melakukan ’serangan’ keatas matawang melalui syarikat hedge funds keatas beberapa negara, bermula dengan UK pada awal sehingga pertengahan 1990an sehingga Indonesia, Thailand dan Malaysia pada 1997-98, methodologi yang sama diguna pakai (dengan penyesuaian pasaran) keatas pasaran minyak hadapan.

2. Forum Mesra ( klik sini ) :

Baru-baru ni Morgan Stanley Commodity Index
MSCI sebuah crony atau proksi Yahudi wan Nasoro
nak guna free-float index setiap negara di atas
muka bumi Allah ni.

Crony ni kata mereka mahu index yang benar-bebar
menggambarkan saham yang tulin diniagakan
bukan yang ada kepentingan mana-mana kerajaan
dalam dunia yang fana ni.

3. Blog Gunung Raya :

Kegiatan spekulasi (future oil trading) oleh dua syarikat Neo Con Zionis iaitu Goldmann Sachs dan Morgan Stanley sejak tahun 2005 telah meningkatkan harga pasaran secara mendadak. Harga minyak mentah masa depan telah dibina secara ‘maya’ meskipun permintaan sebenar tidak bersangkutan dengan aktiviti fizikal semasa. Kegiatan spekulasi ini telah mempengaruhi 60% harga pasaran minyak mentah.

4. Laman  Tranung kite Online :

Peperangan di antara Kristian dan Islam hanya akan menguntungkan Israel. Lebih menyedihkan lagi apabila umat Islam terpaksa memerangi antara satu sama lain apabila terdapat negara Islam yang menyertai pakatan yang dibentuk oleh Amerika Syarikat kelak. Persoalannya ialah siapakah yang bertanggungjawab ke atas insiden yang berlaku di WTC dan Pentagon?Ada teori yang mengatakan perbuatan ini didalangi oleh Israel kerana sehari sebelum berlakunya insiden tersebut, beribu-ribu pekerja Yahudi di WTC telah bercuti serentak. Laporan CNN pula mengatakan hanya sekitar 60 hingga 70 bangsa Yahudi yang telah terbunuh sedangkan di dalam WTC terdapat syarikat-syarikat gergasi Yahudi termasuklah Morgan Stanley.

5. Forum KM2

Propaganda Yahudi Yang Cekap

Oleh kerana Perang Israel-Palestin adalah merupakan satu peperangan proksi antara Amerika dengan Negara Arab dan dunia Islam, jentera propaganda Israel berada dalam keadaan cemerlang dengan bantuan jentera propaganda Amerika. Tujuan utama Amerika mahukan ketegangan di Palestin ialah mengalihkan pandangan kajian selidikan yang dilakukan di seluruh dunia terhadap Episod 11 September. Sudah semakin ramai yang berkata bahawa pemusnahan Pusat Dagangan Dunia dan Pentagon itu sengaja dirancang oleh Bush dan kumpulan sulit yang dipelopori oleh bapanya George Bush Sr. Jika tidak masakan lebih 30,000 pekerja Morgan Stanley dan syarikat kepunyaan Yahudi yang sepertinya tidakpun menjadi mangsa, kerana mereka telah mendapat maklumat awal akan kemungkinan berlakunya serangan bom itu.

Rasa dah cukuplah setakat itu dahulu penerangan tentang rasionalnya disebut fakta dari Morgan Stanley. Rupanya ia berkait rapat dengan hubungan gosip Datuk Seri Anwar sendiri dengan bekas pengerusi IMF dan juga Yahudi Yahudi yang hampir menjadi ALONG mencekik darah kita semua dengan pinjamannya yang mengenakan faedah yang juga tinggi kepada semua negara yang menerimanya.

Mengutuk negara dengan mengaitkannya dengan laporan agensi Yahudi adalah satu tindakan TIDAK PATRIOTIK KEPADA BANGSA DAN AGAMA SERTA NEGARA.

Ini perbuatan demi kepentingan politik meskipun bukan semua orang yang membaca tidak mengkaji sedalam dalamnya apa juga perkataan atau huruf yang terpapar di ruang media blog beliau.

Mungkin orang kampung boleh ditipu tetapi orang bandar dan celik IT tidak semudah itu !

Cukuplah kita memberi sokongan kepada Anwar Ibrahim ini .

Moga penerangan ringkas di atas memberi manfaatnya Insya Allah !!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s