Kickdefella cuba meradikalkan ahli PAS dengan amanat Hj Hadi

Di tengah kekalutan muzakarah yang telah mendapat nama barunya selepas dibuat perjumpaan dengan Ahli Majlis Syura Ulama PAS semalam di Kota Bharu, Kelantan, kita mendapat nama Muqabalah…

Apabila didengar oleh manusia blogger bernama Kickdefella ini, maka beliau dengan cepat merembeskan hormon otaknya untuk mereka reka sesuatu yang boleh mengalih isu ini kepada isu memperlekehkan Hj Hadi yang semakin ‘ghairah’ menuju ke arah perpaduan antara PAS dan UMNO selepas membuat kesilapan terbesar dalam politik negara kita dengan menyertai Pakatan Rakyat.

Sebagai pemimpin semua rakyat mengikut telunjuknya yakni ahli ahli PAS. Mereka taat dan patuh dan hasilnya PAS berjaya menguasai ‘ atas kertas’ Kelantan Kedah dan Perak manakala PKR di Selangor dan DAP di Pulau Pinang. Ia satu ‘ gempa bumi’ yang telah sangat sangat mengejutkan kita semua termasuk pembangkang sendiri sehingga mereka telah kalut ribut mencari persefahaman dalam membentuk kerajaan.

Di situ sebenarnya sudah timbul isu Perjanjian Pangkor II di antara PAS dan DAP. Ia bertujuan menyekat penggunaan terma Islam seperti Hudud Qisas Negara Islam dan sebagainya yang boleh menjatuhkan saham DAP di kalangan penyokong mereka.

Dan tidak disangka sama sekali PAS bersetuju demi menjadi MB Perak pertama dari kalangan pembangkang. Ia juga berlaku dan diterima Sultan selepas beberapa episod seperti ugutan PKR Perak, perjanjian antara Sultan dan pembangkang yang memberi jaminan kesepakatan mereka menyokong MB Melayu bernama Nizar dari PAS meskipun PAS yang paling sedikit mendapat kerusi di sana.

Apa yang menarik berkaitan tajuk di atas ialah kesungguhan blogger PAS dan PKR ( semestinya yang berkulitkan liberal dan pluralisme ) yang menganggap semua agama itu baik.

Di dalam artikel di blog Kickdefella beliau seolah olah mengiktiraf agama lain seperti fahaman pluralisme yang salah dan menyesatkan itu. Beliau seperti berani menulis demi mendapatkan perhatian dan sokongan ramai bagi menghalang tindakan PAS bermuzakarah dengan UMNO atau nama barunya bermuqabalah..

Begitu juga blogger Amin Iskandar nampak amat gusar dengan perkembangan ini dan dua artikel berkenaan isu ini disentuh beliau. Nampaknya orang kuat Anwar Ibrahim menzahirkan dengan tidak sengaja perasaan PKR jika benar PAS akan merubah haluannya menuju perdamaian dengan UMNO.

Cuma malang sekali jika usaha ini digagalkan oleh yahudi berbangsa melayu yang pastinya ada di kalangan kita ini, yang jelas ingin menolak perpaduan dan ingin menjadikan Melayu Islam berpecah hingga lemah dan memudahkan mereka menguasai kita hingga akhir zaman nanti. Jenis inilah yang akan menjadi benteng melemahkan usaha mewujudkan perpaduan antara Islam sesama Islam dan mereka juga yang akan menjadi batu api menaikkan kemarakan dendam di dalam hati masing masing…

Sesungguhnya perbuatan mengulang amanat Hj Hadi Awang kembali tidak lain adalah ingatan kepada Hj Hadi yang ingin bergaul mesra dengan UMNO walaupun kita sedar inilah masanya bagi mana mana Naib Presiden PAS untuk menghentam Presiden hingga nama mereka akan naik mendadak dan peluang mereka akan terbuka luas selepas perancangan teliti menjatuhkan nama Presiden PAS berjaya dengan bantuan blogger blogger seperti Kickdefella itu…

Sama sama kita tunggu nanti apa akan terjadi kepada masa depan PAS dan UMNO selepas ini !!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s