Lagi cubaan menutup isu LIWAT ANWAR oleh PKR !

Selepas gempak palsu lagi menipu bahawa DSAI akan kena tangkap oleh Angkatan Muda Keadilan ( AMK ) seperti kata Sayuti Omar di blognya – satu lagi taktik terdesak mereka memerangkap rakyat agar terus segar dengan lagu lagu terkini PKR berhubung fitnah dan tohmah kepada kerajaan telah dibuat.

Dengan menggunakan ketua wanita PKR mereka sekali lagi cuba menangguk di air yang keroh. Selepas Ketua Polis, Peguam Negara, TPM sendiri dan juga Hospital Pusrawi , terkini serangan mereka dihalakan pula kepada Hospitak Kuala Lumpur.

Namun mujur pihak HKL dengan cepat menafikannya seperti berita harian di bawah. Namun jika perasaan taksub tidak diseimbangkan dengan rasional susah hendak disedarkan penyokong penyokong mereka kecuali sokongan mereka berdasarkan ganjaran keduniaan yang tentu merasionalkan semua perkara. Tentu dalam hal ini para pemimpin PKR lebih untung memijak bahu bahu pengikut mereka walaupun tahu kebenarannya !

Hati hatilah firman Allah tentang sikap orang menyembunyikan kebenaran yang sama sikap yahudi nasrani :

kebenaran (yang datangnya kepadamu dan disembunyikan oleh kaum Yahudi dan Nasrani) itu (wahai Muhammad), adalah datangnya dari Tuhanmu; oleh itu jangan sekali-kali engkau termasuk dalam golongan orang-orang yang ragu-ragu.  
( سورة البقرة , Al-Baqara, Chapter #2, Verse #147)

Benarlah Firman ALlah :

(katakanlah wahai Muhammad): Sesungguhnya telah datang kepada kamu keterangan-keterangan (dalil-dalil dan bukti) dari Tuhan kamu; oleh itu sesiapa melihat (kebenaran itu serta menerimanya) maka faedahnya terpulang kepada dirinya sendiri dan sesiapa buta (dan enggan menerimanya) maka bahayanya tertimpalah ke atas dirinya sendiri dan tiadalah aku berkewajipan menjaga dan mengawasi kamu.  

( سورة الأنعام , Al-Anaam, Chapter #6, Verse #104)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s