Tanda tanda untuk mengenali PKR : satu peringatan kepada pengundi Permatang Pauh

selepas insiden PKR menganjurkan Indie Konsert di PROTES Selangor 6 Julai 2008 lalu, dan selepas Adun Kamera ( Hero Video Klip Tamil VK Lingam ) Loh Gwo Burne ditempeleng isu surau oleh PA Nik Nazmi, juga insiden wartawan ditumbuk oleh PKR hingga memaksa Presiden dan Ketua Wanita PKR membuat rombongan memohon maaf ; walhal pada masa yang sama tidak menghiraukan wartawan akhbar Melayu seperti Utusan dan Agenda Daily dengan membuat larangan Utusan dari menghadiri press conference, serta diperli wartawan agendadaily dengan dakwaan soalan berbayar ; di sini ada beberapa tanda tanda mengenali komentar dari PKR.

Mungkin dengan sikap liberal dan sosialisme serta sekularisme, tak ketinggalan pluralisme ( tak faham search sendiri di ruang search engine anda ) maka saya terpanggil membuat artikel berkenaan komentar komentar keras dan panas serta kesat di ruang komen blogger pro kerajaan atau anti kerajaan.

Liputan ini penting bagi saya bagi membolehkan pengundi Permatang Pauh tidak lama lagi membuat penilaian sebelum meneruskan sokongan kepada PKR dengan mengundi Anwar atau menjatuhkannya dengan cara terhormat melalui zero undi – atau kalah deposit – semasa pilihanraya nanti.

Jika tidak, saya khuatir peringatan ini akan ditanya Allah dan saya pasti menanggung azab kerana tidak menjadi Munzirun ( pemberi ancaman/peringatan ) kepada hamba Allah dan juga makhlukNya di mana mana sahaja dalam dunia ini.

Jika ia tidak berjaya maka mungkin disebabkan keterangan ayat ini tentang mereka yang tidak menggunakan akal fikirannya dengan baik hingga tidak dapat mengambil pengajaran dan peringatan :

Allah memberikan Hikmat kebijaksanaan (ilmu yang berguna) kepada sesiapa yang dikehendakiNya (menurut aturan yang ditentukanNya) dan sesiapa yang diberikan hikmat itu maka sesungguhnya dia telah diberikan kebaikan yang banyak. Dan tiadalah yang dapat mengambil pengajaran (dan peringatan) melainkan orang-orang yang menggunakan akal fikirannya.
( سورة البقرة , Al-Baqara, Chapter #2, Verse #269)

Fokus saya juga blog blog yang telah sekian banyak menampilkan unsur lucah dan kesat kepada kerajaan dan pro UMNO / BN hingga anda boleh menilai dari situ bagaimana teruk dan hodohnya perangai pemimpin dan yang dipimpin dalam PKR.

Ia menggambarkan gambaran awal arah pentadbiran kerajaan Pakatan Rakyat sebelum PRU 13 akan bermula 4 tahun dari sekarang.

Tanda tanda itu sudah saya linkan di perkataan berwarna di atas dan saya akan tambah lagi sedikit demi sedikit.

Apapun tanda paling besar, DSAI sendiri memang tidak lekang dengan gosip samda dengan isteri orang,anak dara orang atau lelaki lelaki sekeliling Anwar termasuk adik angkat beliau bernama Sukma.

Lihat VIDEO SUKMA sebagai buah tanda hati untuk artikel tanda tanda mengenali PKR dari aspek perbuatan dan ciri cirinya :

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s