Artikel bahaya Anti Melayu oleh Lim Kit Siang – apa tindakan kita ?

Lim Kit Siang anti Melayu no 1 di Malaysia !!!

Kenapa saya katakan demikian ?

Kerana beliau dengan jelas ingin menutup BTN selaku agensi pelaksana dasar perpaduan dan juga menjaga hak hak keistimewaan Melayu di negara kita…

Lihat blog beliau di sini dan anda akan temui komen dan artikel anti Melayu di sana …

BTN dicela kerana menjadi agen menyebar perkauman dengan merujuk ucapan salah seorang penceramah BTN di Uitm 6 Julai lepas.

Sedangkan BTN tidak pernah menjadikan agenda memburukkan Cina dan India yang taat kepada negara serta sukakan perpaduan sebagai sasaran program mereka…

Kerana yang didedahkan sekarang ialah bagaimana ada golongan ingin memecahkan perpaduan antara kaum di Malaysia seperti DAP PKR yang mengamalkan politik perkauman.

Siapa boleh nafikan kempen DAP undi MCA undi Melayu ?

Siapa boleh nafikan PKR mengatakan Malaysia ini bukan Melayu yang punya ?

sedangkan semua tahu keistimewaan Melayu ada dalam perlembagaan !!! dan kerana mereka diiktiraf sebagai tuan tanah asal Malaysia sebelum perjanjian kemerdekaan dirangka…

Jadi tindakan LKS bermain api ini amat bahaya…

Rujuk Artikel 153 di sini tentang hak keistimewaan Melayu…antara lain menyebut :

Artikel 153 Perlembagaan Malaysia memberikan tanggungjawab kepada Yang di-Pertuan Agong menjaga hak keistimewaan orang Melayu dan penduduk asal Malaysia, secara kumpulannya dirujuk sebagai Bumiputera. Artikel mengspesifikkan bagaimana kerajaan pusat melindungi kepentingan kumpulan-kumpulan ini dengan mendirikan kuota kemasukan ke dalam perkhidmatan awam, biasiswa dan pendidikan awam. Ia juga biasanya dianggap sebagai sebahagian daripada kontrak sosial, dan biasanya dikatakan sebagai pertahanan legal bagi ketuanan Melayu — kepercayaan orang Melayu bahawa mereka adalah penduduk asal Malaysia.

Tindakan mengutuk BTN yang selama ini menyeru perpaduan antara kaum dan mengukuhkan jati diri Melayu satu tindakan ANTI MELAYU dari bangsa Cina bernama Lim Kit Siang ini yang sukakan perpecahan Melayu.

BTN menjadi batu penghalang sebenarnya kepada konsep Malaysian Malaysia tajaan DAP. Dan desakan menghapuskan BTN adalah jalan terbaik bagi LKS untuk menjadikan cita cita memalaysiakan kita hingga hilang Raja, ketuanan Melayu dan kesucian Islam dari bertapak di dalam negara kita ini…

Siapa mendesak azan diperlahankan di Puchong ? Teressa Kok kan ….Dari parti mana ? satu parti dengan LKS…..

Siapa biadap dengan Raja ? Karpal sing kan… Dari parti mana ??? sama juga… DAP jawabnya…

Akta Hasutan harus difikirkan untuk ketua DAP ini sebelum keadaan menjadi parah..atau juga kepada rakan rakan mereka yang sentuh Islam, Raja dan Hak Hak Istimewa Melayu…

Sudahlah mencela TPM dengan dakwaan menghalang berita permohonan maaf beliau disiarkan dalam media massa Malaysia ( klik sini ) sekarang ingin pula BTN dihapuskan dari JPM dengan alasan mengamalkan perkauman dalam ceramah dan kursus mereka…

Soal 7 peratus sahaja bukan Melayu yang mengikuti kursus ( seperti komen dalam blog LKS klik sini ) bukan menjadi angka kerana BTN menganjurkan kursus kepada agensi kerajaan dan IPTA dan SEPATUTNYA DITANYA BERAPA RAMAI CINA MAHU BEKERJA DENGAN KERAJAAN atau BELAJAR DI IPTA SEPERTI MELAYU ????

Kerana semua tahu Cina suka bekerja sendiri dan tidak ada yang memilih bekerja kerajaan melainkan beberapa kerat sahaja yang sudah jatuh hati dengan budaya dan adat Melayu…DAN mereka lebih gemar IPTS kerana standard tinggi memandangkan kemampuan kewangan mereka yang kukuh !!

dan jangan lupa ditanya berapa ramai Cina di Malaysia berbanding Melayu ???

Kesimpulannya : Anti Melayu seperti LKS ini perlu berhati hati dengan kata katanya, dan pihak polis diharap tidak teragak agak mengenakan Akta hasutan atau ISA untuk kepala anti Melayu ini.

Jika tidak, kita takut ada rusuhan kaum akan terjadi. Kerana Melayu selama lamanya tidak LAYU dan mereka ada batas kesabaran mendengar dan membaca komen liar dari blogger pembangkang seperti LKS ini..

salin dari : http://pejuang-melayu.blogspot.com/

4 thoughts on “Artikel bahaya Anti Melayu oleh Lim Kit Siang – apa tindakan kita ?

  1. […] Artikel bahaya Anti Melayu oleh Lim Kit Siang – apa tindakan kita ? «.. […]

  2. ex-btn 2001-2003 says:

    hahahha…kelakar la lu orang…..lu tulis blog macam senang2 jer…hahahha….beb…sape yg buat perlembagaan??? apa dia perlembagaan persekutuan??? pernah tahu ke perlembagaan rakyat???….british yg buat perlembaggan persekutuan…umno cium bontot british jer….. btn declare NGO…Neutral….tapi dorang mmg racist….apa tu lagu WARISAN??? citer pasal ape???? lu tatau ka??? lirik lagu warisan dulu printed kat file dan bg kat peserta2…sekali ada BUMIPUTRA…tetiba ubah lirik kata ‘TAKKAN BUMIPUTRA HILANG DI DUNIA’ ..hahahha…kelakar la…..bukan cina tak mo keje kerajaan…bukan melayu tak boleh berniaga….tapi elitist melayu yang dah guna kebijaksanaan dorang untuk doktrin orang2 yg senang melatah ni jadi dorang punya POWER…..ramai MELAYU masih tak sedar lagi….sejauh mana ketuanan meLAYU….kroni?? ahli umno?….pakcik yg nak bukak kedai mee rebus tapi kene cancel sbb tak join ahli umno???…sejauh maner???? pikir dulu sebelum nak citer macam tong kosong….biadap dengan raja???? geng umno pon dok pulun gak masa kat kedah dulu tuh…takde sape nak heboh pon….lu orang double standard la…sekarang bukan citer pasal melayu, cina, india, ke apa ke…tapi ada kah kehidupan kita ni betul2 berbaloi dengan apa yang dah kita bazirkan wang kita(tax/tol/tax/tol/tol)????…hahaha…lu pikirlah sendiri……

  3. EX BTN 2001-2003 says:

    LU TAKUT LA PADAM KOMEN GUA…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s