Amin Iskandar : Jurukempen Agenda Samanlah Kerajaan !

Saya sempat meninggalkan sepotong komen untuk pembaca blog beliau yang tentu ramai dengan harapan komen saya akan ditapis. Kesempatan hujung minggu selepas solat Subuh hari ini saya gunakan untuk memberi persepsi berbeza dari apa yang cuba digambarkan pembangkang Pakatan Rakyat.

Mereka sudah berjaya menjadi Kerajaan Negeri bagi Lima Negeri tetapi mentaliti masih lagi rendah dan tidak sepatutnya.

Lebih lebih lagi blogger Amin Iskandar ini yang jelas suka jika agenda menyaman kerajaan ( tentunya kerajaan rakyat dan duit dari titik peluh rakyat ) diluaskan.

Adakah beliau suka rakyat membayar yuran guaman kepada penyokong PKR iaitu Majlis Peguam ? dan akhirnya menderita dengan hutang jika saman ditolak Hakim dengan alasan ia tidak munasabah dan tidak ada sebab kukuh untuk meneruskan prosiding ?

Semua tahu jika kes menang maka peguam akan mendapat bayaran. Jumlah tersebut sangat tinggi jika saman berjumlah jutaan ringgit.

Sama seperti isu menyaman Utusan Malaysia oleh Teressa Kok melambangkan beliau sangat marah sedangkan kita kena akur bahawa tindakan menyaman menunjukkan contoh tidak baik bagi rakyat negara ini. Apalah salahnya jika kita meminta permohonan maaf dikeluarkan jika ada salah pada laporan mereka.

Lihat kes Datuk Ahmad yang tidak mengeluarkan arahan kepada peguam beliau menyaman Sin Chew sedangkan akhbar tersebutlah yang memutarbelitkan kenyataan beliau sehingga menjadi isu besar dan disentuh oleh Perdana Menteri dan kebanyakan pemimpin utama negara.

Nampaknya Teressa Kok masih tidak puas hati dan saya harap tindakan ISA terbaru ini akan menyedarkannya dan rakan rakan lain dari terus mengganggu ketenteraman awam dengan kenyataan atau tindakan yang jelas memperjuangakan non muslim sehingga mengganggu agama muslim yang menjadi rakan senegara mereka juga.

Komen saya adalah seperti di bawah dan anda checklah samada disiarkan atau tidak di blog Amin Iskandar. Jika disiar maka ia satu tindakan demokrasi bebas bersuara dalam ruang yang dibenarkan oleh undang undang. Jika dibuang maka ia bermakna ruang komen Blog beliau tidak dialualukan pendapat bertentangan dengan aspirasi Pakatan Rakyat dan ia jelas satu ‘penipuan’ terhadap slogan kebebasan bersuara yang dilaungkan PR selama ini…

Untuk pergi blog Amin Iskandar klik sini :

taktik sama semua…kena tangkap nak saman…ajaran songsang terbaru pembangkang malaysia PAKATAN RAKYAT..

jika rakyat saman polis jika kena tangkap apa kes akan jadi ? lawyer juga yang akan untung samada menang atau tidak.

Tentu Karpal Sing, Sivarasa dll akan senyum ke telinga jika perbuatan menyaman jadi amalan harian rakyat Malaysia. Dan tentu diutamakan saman ke atas kerajaan sebab kerajaan banyak duit !!!!! Yesss, duit rakyat..

Bar Council lagi senyum gembira rasanya. Sebab ramai ahli akan semakin senang dengan bayaran guaman bagi ‘menyerang kerajaan dengan saman ‘ selepas sekian lama rakyat ‘disaman’ dengan berbagai saman saman yang berjuta ringgit semuanya – jumlah terkumpul.

Bak kata Vincent Tan yang menang kes saman malunya tapi tak dapat duit walau habis berjuta : jika lu mahu saman cari orang boleh bayar saman. kalu tidak lu buang duit saja maaa..

Nampaknya menyaman kerajaan memang sesuai dgn saranan vincent tan tadi. Teressa Kok menuju ke arah mengumpul kekayaan juta ringgit dengan menyaman kerajaan dan akhbar Utusan.

Ohhh lupa Raja Saman siapa ? nak tahu kena cari siapa saman orang RM 100 juta sekali saman..Beberapa orang dah kena termasuk bekas kawan rapat beliau….

Ramai akan kena saman dengan makhluk gila untuk jadi popular di malaysia ini jika anda mengguris perasaannya yang sedang ‘berangan angan ‘ menuju Putrajaya…

dah jumpa ? terkejut kan ? bagaimana jadinya jika dah jadi PM nanti ? rasanya lebih keras dari saman barangkali tindakan beliau !

Pepatah orang tua kita memang benar :

Siapa paku dulang akan serpih. Siapa mengata orang pasti dia lebih ( teruk lagi )…

Believe me and trust me..

Salam.

Penulis Cyber
http://beritamalaysiakini.wordpress.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s