Tian Chua Hero ‘ penipu ‘ terbaru Pakatan Rakyat selepas Anwar dan Teresa !

Kes Teressa sudah jelas menjadi aib terbaru Pakatan Rakyat.  Penipuan yang diakui selepas gagal memutarbelitkan kata katanya sendiri. Dia mungkin terlupa berada di zaman sangat canggih dan semua dapat dirakam dan disaksikan seluruh rakyat negara kita…

Alhamdulillah Satu persatu ‘konspirasi mereka ‘didedahkan.https://i0.wp.com/farm1.static.flickr.com/137/326297997_18a90cd638.jpg

Kes ahli PKR di Perak mengaku berzina dan menyamakannya seperti sedekah, juga mengecewekan ramai pihak termasuk Mufti Perak sendiri Ustaz Harussani. Bahkan ramai meminta ahli PKR tersebut bertaubatkerana keterlanjurannya menyamakan perkara sunat sama seperti amalan mungkar seperti zina.

Mungkin tidak ingin membiarkan populariti merudum maka Tian Chua juga tampil memberitahu pakatan rakyat akan mula memerintah 1 Okt. Sayang ia disanggah sendiri oleh Anwar yang juga sudah lain nadanya sekarang ini. PKR nampak semakin karam perlahan lahan dengan bocor sana bocor sini – kifarah Ramadhan – atas perbuatan mereka selama ini yang anda sendiri mengetahuinya satu persatu.

Tian Chua juga antara 5 pengejar berani kena ISA ( misi merasuah Ahli Parlimen ) agar berpaling tadah. Ketika pulang beliau juga berkata sempat berinteraksi dan ia disanggah oleh Bung Mukhtar sendiri yang mengatakan mereka sudah terbang ketika pengejar berani kena ISA tersebut tiba di Taiwan. Lagi malang kedatangan mereka ke sana ditunggu tunggu oleh Taufan besar dan terkandaslah mereka … Satu peringatan Allah agar tidak sewenang wenangnya mencuba untuk menjadi pengkhianat moden ala komunis satu ketika dulu.

Bahkan jika anda masih ingat siapakah membuat gambar super imposed TPM bersama Razak Baginda dan Altantunya ? Dia juga. Tengok gambar beliau bersama Soros ( spekulator Antarabangsa ) yang didakwa memusnahkan negara kita kerana kegiatan spekulasinya semasa krisis 1997 tentu menjengkelkan kita dan menimbulkan persoalan adakah beliau ‘agen’ Soros di Malaysia ? Bagaimana hubungan ini terjalin dengan begitu akrab di dipaparkan pula di laman rasmi beliau di sini ( http://www.tianchua.net/)

Polis sedang melihat mereka dan seperti juga kes Kickdefella, dan Raja Petra – polis hanya menunggu saat saat baik dan tenang untuk menangkap mereka ini… Tentu pengalaman lalu mengajar dan sekarang mereka sudah kenal satu persatu taktik PKR yang memang suka mengikis kepercayaan rakyat terhadap polis dan juga apa juga institusi berkaitan dengan kerajaan seperti kehakiman dan sebagainya.

Isu Tian Chua mendahului parti menampakkan kepada kita bahawa beliau suka menjadi juara dan terkehadapan dari orang lain dalam mengumumkan apa apa jua perkara. Malangnya jawatan beliau memang sesuai tetapi dinafikan Anwar memandangkan Anwar sudah lemas dengan serangan bertali arus dari kerajaan , utusan malaysia dan para bloggers di alam siber ini yang mendedahkan satu persatu penipuan mereka menjadikan penipuan Tian Chua telah ditarik balik.

Jika tidak, maka akan ada lebih banyak helaian rambut DSAI akan gugur satu persatu dan harapnya janganlah DSAI juga ‘gugur’ dan pergi selama lamanya lantaran terlalu tertekan isu perubahan yang tidak menjadi jadi sehingga kini. Rupanya bukan mudah membuat apa yang dijanji dan jika janji tidak ditepati, menipu tiap hari, dan tidak menunaikan amanah ( sebagai wakil rakyat ) dengan sibuk mengancam kerajaan dengan isu lompat parti , maka soalan saya , sifat apakah dan golongan manakah itu ?

Tentu anda lebih tahu dari saya, yes tepat sekali, iaitu sifat orang yang hidup zaman Nabi tetapi suka menabur fitnah terhadap nabi dan keluarga..meskipun berada di tempat sama dengan Nabi dan sahabat dan makan bersama dan hidup bersama…
Merekalah orang MUNAFIQ yang akan disiksa di tingkat paling bawah sekali dalam neraka dan merekalah musuh utama kita kerana mereka ‘sama jenis dan bangsa agama’ dengan kita semua.

Lihat kemarahan Allah terhadap golongan ini :

1. Dalam hati mereka (golongan yang munafik itu) terdapat penyakit (syak dan hasad dengki), maka Allah tambahkan lagi penyakit itu kepada mereka dan mereka pula akan beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya, dengan sebab mereka berdusta (dan mendustakan kebenaran).  
( سورة البقرة , Al-Baqara, Chapter #2, Verse #10)

2. Sampaikanlah khabar berita kepada orang-orang munafik: Bahawa sesungguhnya disediakan untuk mereka azab seksa yang tidak terperi sakitnya;  
( سورة النساء , An-Nisa, Chapter #4, Verse #138)

3. Dan di antara mereka (yang munafik itu) ada orang-orang yang menyakiti Nabi sambil mereka berkata: Bahawa dia (Nabi Muhammad) orang yang suka mendengar (dan percaya pada apa yang didengarnya). Katakanlah: Dia mendengar (dan percaya) apa yang baik bagi kamu, dia beriman kepada Allah dan percaya kepada orang mukmin dan ia pula menjadi rahmat bagi orang-orang yang beriman di antara kamu dan orang-orang yang menyakiti Rasulullah itu, bagi mereka azab seksa yang tidak terperi sakitnya.  
( سورة التوبة , At-Taubah, Chapter #9, Verse #61)

4. Allah menjanjikan orang-orang munafik lelaki dan perempuan serta orang-orang kafir dengan Neraka Jahannam, mereka kekal di dalamnya. Cukuplah Neraka itu menjadi balasan mereka dan Allah melaknatkan mereka dan bagi mereka azab seksa yang kekal.  
( سورة التوبة , At-Taubah, Chapter #9, Verse #68)

5. Orang-orang (munafik) yang mencela sebahagian dari orang-orang yang beriman mengenai sedekah-sedekah yang mereka berikan dengan sukarela dan (mencela) orang-orang yang tidak dapat (mengadakan apa-apa untuk disedekahkan) kecuali sedikit sekadar kemampuannya, serta mereka mengejek-ejeknya, Allah akan membalas ejek-ejekan mereka dan bagi mereka (disediakan) azab seksa yang tidak terperi sakitnya.  
( سورة التوبة , At-Taubah, Chapter #9, Verse #79)

6. (Pada saat itu) mereka (yang munafik) menyeru orang-orang yang beriman (sambil berkata): Bukankah kami bercampur gaul dengan kamu (di dunia dahulu)? Orang-orang yang beriman menjawab: Benar! Akan tetapi kamu telah membinasakan diri kamu (dengan perbuatan munafik) dan kamu telah menunggu-nunggu (kebinasaan umat Islam), dan kamu pula ragu-ragu (terhadap perkara-perkara agama) serta kamu diperdayakan oleh angan-angan kosong (untuk mencapai maksud kamu), sehinggalah datangnya (maut) yang ditetapkan oleh Allah (kepada kamu) dan (selain itu), kamu pula diperdayakan oleh bisikan Syaitan dengan (pengampunan) Allah (semata-mata dan melupakan azabNya).  
( سورة الحديد , Al-Hadid, Chapter #57, Verse #14)

7. (Sikap kaum munafik dengan kaum Yahudi) itu samalah seperti (sikap) Syaitan ketika dia berkata kepada manusia: Berlaku kufurlah engkau! Setelah orang itu berlaku kufur (dan tetap terkena azab), berkatalah Syaitan kepadanya: Sesungguhnya aku adalah berlepas diri daripadamu, kerana sebenarnya aku takut kepada Allah, Tuhan Yang Menguasai seluruh alam!  
( سورة الحشر , Al-Hashr, Chapter #59, Verse #16)

Hadis Nabi juga : Tanda-tanda Munafik

1. Hadis Abdullah bin Amru r.a katanya: Rasulullah s.a.w pernah bersabda: Ada empat perkara jika sesiapa yang mempunyai empat perkara tersebut, maka dia merupakan orang munafik. Sesiapa yang bersifat dengan salah satu daripadanya bererti dia bersifat kemunafikan, sehinggalah dia meninggalkannya iaitu apabila bercakap dia berbohong, apabila membuat persetujuan dia mengkhianati, apabila berjanji dia menyalahi dan apabila berlaku pertikaian dia melampaui batas. (Riwayat Muslim)

2. Lebih detail klil sini disebabkan huraiannya terlalu lebar a.k.a panjang ( http://nurjeehan.hadithuna.com/sifat-sifat-munafik/ )

Ada nak tambah ? sila tinggalkannya di ruang komen di bawah. Selamat lailatul qadar malam ini ( jumhur ulama) dan jangan biarkan malam anda berlalu tanpa berdoa untuk keselamatan agama kita di Malaysia ini.

Allahumma Amin – 6666 x 13 untuk doa tersebut.

Bijahinnabi wabisirril Faaaaaaaaaaaaaatihah !!!!

Allahumma Solli ‘Ala Saidina Muhammad s.a.w…..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s