Persiapan menghadapi pengundi muda PRU 13 – setiap cawangan UMNO perlu ada blog

pengundi-muda

Berita tentang kehadiran pengundi muda jangkaan SPR pada PRU akan datang menakutkan kita.

Selepas kalah kerana undi swing dari saluran 3 dan 4 yang terjadi hasil ‘kekuraan’ sesetengah orang kita mengadaptasi kecanggihan moden untuk kempen telah disedari ramai.

hasilnya blog diiktiraf medium baru untuk kempen jentera parti.

Selepas tu semakin banyak blog dihasilkan tetapi bukankah pertambahan pengundi menuntut kita membanyakkannya lagi khususnya menumpukan kepada berita di tempat masing masing !

Contoh satu cawangan menubuhkan unit gempur siber khusus untuk menjawab serangan liar pembangkang berkenaan isu di tempat mereka atau nasional amnya.

Dengan itu pihak cawangan rasanya tentu tidak keberatan membayar serendah RM 44 untuk 60 jam sebulan bil internet stramyx yang sesuai dengan anggaran 2 jam sehari kegunaan update blog. Atau RM 20 untuk kadar penggunaan 10 jam pun boleh jika ‘kering sangat’ dana cawangan tersebut.

Pakej Penuh sila lihat sini :

pakej-streamyx

Namun

Atau dibuat pakej khas untuk semua cawangan UMNO seluruh negara bagi tujuan itu dan tentu akan menguntungkan bukan sahaja UMNO tetapi juga TM NET selaku internet’s provider..

Jadi, kita tidak perlu menunggu sehingga pembubaran parlimen untuk itu.

Kerana kejayaan pembangkang menjadikan blog sebagai saluran kempen termasuk yahoogroups dan lain lain bermula 10 tahun yang lalu.

Ketika mana laman Mahazalim dan Mahafiraun popular ketika itu dan dikendalikan dari luar negara oleh Raja Goblog ( gelaran saya ) iaitu Raja Pet yang baru bebas dari ISA.

jadi, inisiatif ini perlu dipercepatkan kerana gerakan pembangkang akan semakin jauh meninggalkan kita jika kita masih rasa ingin mencari jawatan yang akhirnya tidak mustahil jawatan itu sahaja kekal dan kuasa terlepas ke tangan mereka.

Kempen Satu Cawangan Satu Blog perlu dilancarkan segera, jika kita rasa ingin menarik pengundi baru yang akan jadi undi penentu kejatuhan atau kekalnya ketuanan Melayu sebagai teras pemerintahan negara kita.

Bayangkan ribuan cawangan UMNO seMalaysia dapat menghasilkan blog sendiri tentu serangan agresif pembangkang akan dapat dipatahkan dengan mudah. Ia juga dapat menaikkan lagi kesedaran IT yang mana perlu ditekankan agar selari dengan pencapaian kaum lain yang menjadikan IT satu cara menimba ilmu dan mengembangkan perniagaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s